Connect with us

Auto Nieuws

De nieuwe Ford Puma is de ruimste crossover in zijn klasse

Published

on

Ford-Puma-2020-linksvoor

Ford heeft de beelden vrijgegeven van de nieuwe Ford Puma. De compacte crossover is 4,19 meter lang en daarmee een aantal centimeters langer dan de Fiesta. De vergelijking met de Fiesta is niet voor niets, de Puma staat namelijk op hetzelfde platform en het interieur is bijna identiek.

Door zijn compacte voorkomen lijkt de nieuwe Ford Puma niet zo groot, maar voorlopig is de nieuwste telg van Ford wel de ruimste in zijn klasse. De auto herbergt maar liefst 456 liter aan bagageruimte. Hierbij telt Ford wel allerlei slimme opbergvakken mee, en zal de exacte kofferbakruimte hierdoor iets minder zijn.

Indien je kiest voor de Ford Puma dan heb je de keuze uit diverse motoren. Ford levert de Puma met een mild hybrid 1.0 EcoBoost (125 of 155 pk) en diverse EcoBoost-benzinemotoren en EcoBlue-diesels. De driecilinder benzinemotoren beschikken over cilinderuitschakeling. Het blok loopt dan op twee cilinders wanneer de auto het volledige vermogen niet nodig heeft.

Ford laat weten dat de Puma eind dit jaar bij de dealers in de showroom zal staan. De prijzen van de nieuwe Puma laten nog even op zich wachten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1