Connect with us

Auto Nieuws

De prijs voor benzine minder dan een dubbeltje onder de hoogste prijs ooit

Published

on

cartoon-benzine-elektrisch

De prijs voor benzine staat op het hoogste niveau van dit jaar. Met een adviesprijs van 1,833 ligt een een liter Euro95 minder als een dubbeltje onder de hoogste benzineprijs ooit van 1,895 per liter, berekende consumentencollectief UnitedConsumers.

Vijf jaar geleden was de laatste keer dat de benzineprijs zo hoog was. Oorzaak is onder anderen de hoge olieprijzen, en dit voelen de consumenten in hun portemonnee op het moment dat ze de tank van hun heilige koe volgooien. De adviesprijs voor een liter diesel is momenteel 1,491.

Record benzineprijzen

Volgens Paul van Selms van UnitedConsumers is het niet zeker of het record in benzineprijzen verbroken zal worden. “De prijzen kunnen net zo hard omlaag gaan, maar ook verder omhoog”, zegt hij.

Dempend effect

Wel ziet Van Selms dat de OPEC met haar productiebeperkingen een machtsfactor van belang blijft, in tegenstelling tot wat eerder werd verwacht. Hij wijst er verder op dat prijzen aan de pomp niet zo sterk dalen of stijgen als die van ruwe olie, omdat belastingen en accijnzen een dempend effect hebben.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1