Volg ons op Social Media

Aston Martin

Aston Martin onthult met De Vanquish Vision haar vierde Supercar

Gepubliceerd

op

Aston_Martin-Vanquish_Vision_Concept
Foto: Aston Martin

Aston Martin heeft haar vierde supercar gepresenteerd van de nieuwe lijn van supercars. Na de onthullingen van de 003, de Valkyrie en de Valkyrie Pro is het nu de beurt aan de Vanquish Vision.

De nieuwe, deels uit aluminium gemaakte Vanquish, is Aston Martin’s nieuwste supercar met een beestachtige hybride middenmotor: een door Aston Martin zelf ontwikkelde V6 met twee turbo’s. Dat is vrij nieuw voor de Britten die zich de laatste jaren vooral hebben beziggehouden met V8 en V12 motoren in haar supercars. In tegenstelling tot de andere gelanceerde supercars zal Aston Martin zich met de Vanquish vooral richten op de bruikbaarheid en het comfort in plaats van pure snelheid over een rondje op het circuit.

Aston_Martin-Vanquish_Vision_Concept-2019-lampen

Met deze Vanquish, en haar nieuwste V6 motor, wil Aston Martin concurreren met auto’s als de Ferrari F8 Tributo en de Sports Series van McLaren die, net als de Vanquish, ook voor de Autosalon onthuld zijn. Over specificaties van de Vanquish Vision is nog niets bekend gemaakt. Bij de 003 en de Valkyrie is die ook niet bekend. Dit zal later in het ontwikkelingsproces worden onthuld.

”Mooiste van de vier”

Miles Nurnberger, de frontman bij het design van Aston Martin, is lovend over de nieuwe supercar: ”De Vanquish is minder ingewikkeld op technisch gebied dan de andere twee, maar het is wel de mooiste van de vier supercars. De Vanquish voelt zich zeer thuis op de weg, maar laat er geen misverstand over zijn. Op het circuit doet hij zeker niet onder voor de andere drie supercars die we onthuld hebben”, besluit Nurnberger.

Aston_Martin-Vanquish_Vision_Concept-2019-achterkant

Productie 2022

Aston Martin is er vroeg bij met deze Vanquish, want de productie van deze auto begint pas in 2022. Er zullen 500 exemplaren geproduceerd worden van de Vanquish. Voor nu is hij samen met de 003 en de Valkyrie te zien op de Autosalon van Genève. De salon is nog tot 17 maart.

Aston_Martin-Vanquish_Vision_Concept-2019-achterkant-lampen
Aston_Martin-Vanquish_Vision_Concept-2019-zijkant
Aston_Martin-Vanquish_Vision_Concept-2019-zijkant-geneve
Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1