Connect with us

Auto Nieuws

Dendrobium presenteert hypercar XP-2 met prijskaartje van 2 miljoen plus

Published

on

De Britse designer Peter Stevens heeft de overstap gemaakt naar Dendrobium Automotive. Met zijn komst heeft Stevens gelijk zijn talent laten zien door de opvolger van de D-1 te creëren, de volledig elektrische XP-2.

Dendrobium is opgericht in de jaren negentig door Vanda Electrics. Een bedrijf uit Singapore dat in 2016 de touwtjes uit handen gaf aan de jongens van het Formule 1 team van Williams en verschillende Britse topdesigners. Het design van deze Supercar is mede ontworpen door twee Nederlanders. De Utrechtse broers Marco en Andries van Overbeeke hebben de XP-2 getekend.

Ontwerp

Peter Stevens is vooral bekend van zijn designs van de McLaren F1 en de Jaguar XJR-15. De designer heeft gekeken naar het knappe ontwerp van de D-1 en heeft, waar nodig is, veranderingen gemaakt aan de volledig elektrische hypercar XP-2. De auto is lichter geworden en door de progressieve ontwikkeling van de batterijen zal de auto nog langer mee kunnen gaan dan zijn voorganger.

Dendrobium D1

Van 0 naar 100 in 2,7 seconden

De Dendrobium XP-2 heeft maar liefst 1800pk, maar gaat van 0 naar 100 in ‘maar’ 2,7 seconden. De topsnelheid ligt op 320km/h en de auto is 1750 kilogram. De auto is voorzien van een KERS systeem. Dat is een batterij die ook in de Formule 1 en Formule E auto’s gebruikt wordt.

CEO van Dendrobium

Nigel Gordon-Steward, CEO van Dendrobium, is erg te spreken over de aanstelling van Stevens. ”Ik ben zeer verheugd met de komst van Stevens. Mede door zijn ervaring is zal hij een goede toevoeging zijn aan het team. Hij heeft al bewezen vele mooie Supercars te kunnen ontwerpen”, besluit Gordon-Steward.

Er is nog niet officieel een prijs bekend van de XP-2, maar volgens VinCar zal die rond de twee of drie miljoen liggen. De verwachting is dat de elektrische Supercar rond 2020 op de markt komt.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1