Connect with us

Auto Nieuws

Deze auto’s hadden vorig jaar gemiddeld het vaakst pech

Published

on

Ford-S-MAX-2011-linksvoor
Foto: Ford

De moderne auto strandt steeds vaker met pech als gevolg van een elektrische storing. De accu is nog altijd het meest zwakke punt, zo blijkt uit statistieken van de Duitse wegenwacht.

Volgens de Duitse wegenwacht is 52 procent van alle pech onderweg het gevolg van een elektrische storing. Dat is een grote stijging ten opzichte van tien jaar geleden. Dat meldt de ADAC, die bijna vier miljoen pechgevallen evalueerde.

Storingen met motormanagement afgenomen

Het aantal storingen dat het motormanagement beïnvloedt is wel afgenomen. Hieronder vallen pechgevallen als gevolg van bijvoorbeeld het injectiesysteem, sensoren en de ontsteking. Terwijl in 1999 nog 33 procent van de problemen hier vandaan kwam, daalde dat in 2018 naar 18 procent. De reden is dat de technologie de afgelopen jaren aanzienlijk is verbeterd, zodat er hierdoor minder auto’s strandden langs de weg.

BMW het betrouwbaarst

Bij de automodellen bleken de BMW 1 Serie en 3 Serie het betrouwbaarst te zijn. Onderaan eindigden auto’s als de Ford S-Max uit 2009 met gemiddeld 113 pechgevallen per 1.000 voertuigen. Benieuwd naar de storingsgevoeligheid van jouw auto? De ADAC geeft hier alle informatie over meer dan 120 automodellen.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1