Connect with us

Auto Nieuws

Deze nieuwe auto’s zijn het meest kwetsbaar voor diefstal en hacking

Published

on

Suzuki-Jimny-2019-rechtsvoor

Onderzoekscentrum voor autobeveiliging Thatcham heeft van 11 nieuwe auto’s de kwetsbaarheid van hacking en diefstal onderzocht. Vier auto’s scoorden uitstekend en zes auto’s een onvoldoende.

Nieuwe auto’s worden steeds meer gestolen omdat het keyless go-systeem van de auto wordt gehackt. Bij deze methode van diefstal worden de codes van de autosleutel onderschept, of door verbinding te maken met diagnostische poort van de auto.

Suzuki Jimny

Van de 11 geteste auto’s werden er zes als slecht beoordeeld. De Suzuki Jimny werd zelfs als onaanvaardbaar beoordeeld vanwege de weinige beveiligingsopties. De Jimny heeft geen keyless go, maar is volgens het onderzoek zo slecht beveiligd tegen hacking en fysiek inbreken, dat de auto het stempel ‘onaanvaardbaar’ krijgt. Opvallend is dat de dure Porsche Macan ook als slecht wordt beoordeeld.

Porsche Macan 2020

Sleutel in slaapstand zetten

Eigenaren van een auto met een keyless-systeem kunnen diefstal tegengaan door de sleutel in de slaapstand te zetten. Dat maakt het onderscheppen van het signaal onmogelijk.

De auto’s die wel als ‘uitstekend beveiligd’ bevonden werden waren de Audi e-tron, Jaguar XE, Range Rover Evoque en de Mercedes B-Klasse. Zie hier de volledige uitslag van het onderzoek.

Audi e-tron 2019
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1