Connect with us

Auto Nieuws

Dit is de Range Rover Sentinel met 1000 kilo aan bepantsering én sirene

Published

on

land-rover-range-rover-sentinel-sirene-voorkant
Foto: Land Rover Range Rover

Special Vehicle Operations (SVO), de afdeling van Land Rover, heeft vandaag de vernieuwde Land Rover Range Rover Sentinel gepresenteerd. Met deze 4,4 ton wegende tank ben je veiliger dan ooit.

In 2015 bracht SVO de Sentinel-versie van de huidige generatie Land Rover. Een versie die destijds over een 340 pk sterke 3,0-liter V6 beschikte. Deze uitgave van de Sentinel is krachtiger dan ooit te voren. De zescilinder maakt plaats voor een 5,0-liter V8 met 380 pk. Hiermee kan de auto van
0 naar 100 kilometer in 9,8 seconden. De maximum snelheid is begrensd op 193 km/u.

Bepantsering en sirene

De Sentinel heeft meer dan 1.000 kilogram enkel en alleen aan bepantsering. Daarmee is het bestand tegen granaatinslagen en kogels. De wielen zijn voorzien van een systeem zodat de auto met een kapotte band nog maximaal 50 km kan doorrijden met een gemiddelde snelheid van 80 km/uur.

De Range Rover is ook uitgerust met gepantserd glas. Een andere optie is een omroepinstallatie waarmee inzittenden personen buiten de auto kunnen aanspreken zonder de auto te hoeven openen. Daarbij zijn ook sirenepakketten leverbaar.

10-inch infotainmentsysteem

Het interieur heeft de nieuwste versie van het Touch Pro Duo-infotainmentsysteem met twee 10-inch touchscreens. De carrosserie van de Sentinel is voorzien van de nieuwste designs van Range Rover, inclusief LED-verlichting. Het Black Pack met zwarte afwerkingsdetails is optioneel leverbaar.

500.000 euro

De vanafprijs van de Range Rover Sentinel ligt rond de 500.000 euro. Wie nu al overtuigd is moet nog wel even geduld hebben. De nieuwe Sentinel in pas leverbaar in 2020.

Land Rover zal de vernieuwde Range Rover Sentinel presenteren op de Home Office Security and Policing-show, die van 5 tot en met 7 maart 2019 plaatsvindt in Farnborough, Groot-Brittannië.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1