Connect with us

Auto Nieuws

Dit is de reden waarom Porsches per trein naar China vervoerd worden

Published

on

Porsche-Panamera_GTS_Sport_Turismo-2019-rechtsvoor

Voor transport auto’s maakt Porsche in Europa al heel lang gebruik van de trein. Vanaf april gaat Porsche ook de Chinese markt bereiken via railvervoer en dat gaan ze doen over de Nieuwe Zijderoute. Door deze manier van vervoeren kan er wel drie weken sneller geleverd worden.

In 2018 werd 31 procent van alle nieuwe Porsches in China afgeleverd. Daarmee is China de belangrijkste individuele markt voor het het Duitse automerk. Elk jaar maken ongeveer 80.000 Porsche-modellen de 18.500 kilometer lange reis over zee naar China. De reis van fabriek naar de Chinese dealer duurt ruim 50 dagen.

11.000 kilometer lange reis

Vanaf april maakt Porsche voor ongeveer 11 procent van alle voor China bestemde modellen gebruik van de nieuwe spoorverbinding van Europa naar China. De 11.000 kilometer lange reis gaat van Duitsland via Polen, Wit-Rusland, Rusland en Kazachstan naar de Chinese miljoenenstad Chongqing. Van daaruit worden alle Porsche wagens aan de Chinese dealers geleverd.

Bron: RTL Nieuws

Drie weken tijdwinst

Na een succesvolle test start gaan de Porsches over de nieuwe treinroute reizen vanaf april. Voor Chinese klanten van Porsche is dat ook ideaal. Levering via de trein duurt slechts twintig dagen. Dat is een tijdwinst van circa drie weken ten opzichte van vervoer per schip.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1