Connect with us

Auto Nieuws

Dit is de UZ-Ultimo van Renault; de luxueuze robotauto van de toekomst

Published

on

Renault-EZ-Ultimo_Concept-2018
Foto: Renault

Renault heeft voor de Autosalon van Genève een wel heel opmerkelijk voertuig onthuld. De EZ-Ultimo is een volledig elektrisch, connected en autonoom robot-voertuig.

Renault is al langer bezig met het ontwikkelen van een toekomstige robotauto. Twee eerdere concepten van de Fransen zijn de EZ-GO en de EZ-PRO. Het verschil met de andere concepten is dat deze Ultimo over level 4 autonoom rijden beschikt. Met dit level is hij in staat om zonder problemen de snelweg te trotseren en je zo van A naar B te brengen.

Renault-EZ-Ultimo_Concept-2019-zijkant

Perfecte uitvinding

Het is volgens Renault een perfecte uitvinding die het plezier moet geven om vervoerd te worden als onderdeel van een unieke en bijzondere ervaring. De accu’s voor de elektromotor worden draadloos opgeladen. Alleen de voorwielen zijn aangedreven, maar alle vier de wielen kunnen sturen zodat de forse auto toch wendbaar is.

Renault-EZ-Ultimo_Concept-2019-voorkant.

Een gezellige cocon

Renault noemt de EZ-Ultimo een ‘gezellige cocon’ waarin drie personen luxueus vervoerd kunnen worden. Het Franse automerk vindt dat vooral vijfsterrenhotels de robotauto moeten gaan inzetten. Zo kunnen ze hun gasten halen en brengen van en naar het vliegveld of de locatie waar ze anders naar toe willen. Van binnen is alle luxe aanwezig. Een bank voor de achterpassagiers die in de rijrichting beweegt en draaiende voorstoelen voor de achteruitrijdende passagiers ontbreken daarbij niet.

Renault-EZ-Ultimo_Concept-2019-interieur-radio

Realistisch?

Of dit concept ooit in de nabije toekomst werkelijkheid wordt blijft de vraag. Hij is in ieder geval nog te zien op de Autosalon van Genève tot 17 maart.

Renault-EZ-Ultimo_Concept-2019-bank-interieur
Renault-EZ-Ultimo_Concept-2019-zijkant-interieur
Renault-EZ-Ultimo_Concept-2019-interieur-stoel
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1