Volg ons op Social Media

Auto Nieuws

Dit is waarom de Lada Niva in Nederland 37.000 euro duurder is dan in Duitsland

Gepubliceerd

op

Lada-niva-rechtsvoor-sneeuw

De belasting bpm telt in Nederland zwaar voor nieuwe auto’s met een motor die niet zuinig is. Een van de meest bizarre voorbeelden is de Russische Lada Niva. Voor deze auto betaal je in Nederland ruim drie keer meer bpm dan voor de auto zelf.

Dit is dan ook de reden dat de auto in Nederland niet meer wordt verkocht. De laatste keer dat er een Niva werd geïmporteerd was in 2017. Dit moet dan ook een echte liefhebber zijn geweest want wanneer je de Lada naar Nederland wilt importeren, betaal je maar liefst 37.101 euro aan bpm. Inclusief de waarde van de auto en de btw, komen we op een totaalbedrag uit van 49.201 euro. Dit terwijl de auto vlak over de Duitse grens te koop is voor slechts 11.900 euro inclusief btw.

Ouderwetse motor

Volgens Bas Oude Luttikhuis van MrWheelson komt die hoge bpm door de ouderwetse motor in de Niva. ”Dit blok stoot per kilometer 216 gram CO2 uit en daar wordt ie hard op afgerekend”, aldus de expert op het gebied van bpm tegenover het AD.

Bovag en Rai Vereniging

De branche-organisaties Bovag en Rai Vereniging meldden vorige week al dat het kabinet een forse verhoging van de bpm overweegt. ”Een verhoging van de bpm tot wel 50 procent wordt overwogen. Dat zou neerkomen op een gemiddeld bpm-bedrag dat stijgt van 4.700 euro tot wel 7.000 euro voor een benzine. Voor een diesel is de stijging zelfs nog hoger, van 8.900 euro tot 13.500 gemiddeld”, aldus Bovag en Rai Vereniging.

De laatste nieuwe Lada in Nederland werd op 7 maart 2017 op kenteken gezet. Er zijn nog maar 719 Lada’s in ons land, daarvan zijn er 146 rechtstreeks geïmporteerd vanuit Rusland.

1 Reactie

1 Reactie

  1. jan

    21 maart 2019 at 18:38

    Nederland is op zijn KOP gevallen hier in het oosten zijn tal van oude auto,s en geen probleem. Ben Nederlander die weg is gegaan vanwege de dure regels .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1