Connect with us

Auto Nieuws

Dit verdient Max Verstappen per jaar bij Red Bull Racing

Published

on

max-verstappen-red-bull-formule1-china
Foto: Red Bull Content Pool

Max Verstappen is niet langer meer de best verdienende sporter van Nederland. De Formule 1-coureur zou ingehaald zijn door honkballer Xander Bogaerts, die 17 miljoen euro per jaar gaat verdienen bij de Boston Red Sox. Maar is hij wel de best verdienende sporter van ons land? Het tijdschrift Quote zegt van niet.

Volgens de Quote ligt het salaris van Max Verstappen op ongeveer 10 miljoen euro. Dat is 7 miljoen minder dan de honkballer. Maar er schuilt een addertje onder het gras. Verstappen verdient nog eens miljoenen extra aan bonussen die hij ontvangt. Voor elk punt dat de Limburger haalt krijgt hij 45.000 euro bovenop zijn salaris. Voor een raceoverwinning zou hij zelfs 178.000 euro extra verdienen.

21,5 miljoen euro aan salaris

De rijder in dienst van Red Bull scoorde in het seizoen 2018 249 punten en behaalde twee overwinningen. Dat zou hem een totaal van 11,5 miljoen euro moeten hebben opgeleverd. Daarmee komt Verstappen uit op ongeveer 21,5 miljoen euro salaris per jaar.

Aston Martin Valkyrie

Naast het salaris van Red Bull ontvangt Verstappen ook nog neveninkomsten van zijn sponsoren Jumbo, Exact en G-Star. Aston Martin stelt ieder jaar de nieuwste auto’s ter beschikking voor Verstappen. Dit jaar kreeg de Nederlander de Vantage, de DBS Superleggera en de Valkyrie tot zijn beschikking.

Lewis Hamilton

Het salaris van Max Verstappen is niet het hoogste van de Formule 1. Lewis Hamilton verdient ongeveer 57 miljoen euro bij Mercedes. Rookie Alexander Albon van Toro Rosso ontvangt het minst met 170.000 euro aan salaris per jaar.

Aston_Martin-Valkyrie-2018-voorkant
Aston Martin Valkyrie 2018
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1