Connect with us

Auto Nieuws

Dit zijn de deelnemers aan de ‘Formule 1 voor vrouwen’, met een Nederlandse

Published

on

WsbR-Germany-2014-Race-Beitske-Visser

Donderdagochtend is bekend gemaakt wie er dit seizoen meerijden in de speciale vrouwenraceklasse, de W Series. Deze raceklasse kan worden gezien als de ‘Formule 1 voor vrouwen’. Van de vier Nederlandse dames die hoopten op een plekje haalde alleen Beitske Visser de laatste achttien.

De W Series bestaat uit achttien vrouwelijke racers die puur en alleen op talent zijn gekozen. Zij kunnen gratis en voor niets een kans krijgen om op een hoog niveau tegen elkaar te racen. In totaal heeft de W Series een prijzenpot van 1,5 miljoen euro. De winnares krijgt een derde van 500.000 euro om de volgende stap in haar carrière te financieren.

In totaal hoopten 54 vrouwen op een plekje op de startgrid. De lijst werd teruggebracht tot 28 en na vier dagen testen in Almeria is een selectie van achttien coureurs gemaakt, onder wie Beitske Visser. Shirley van der Lof, Milou Mets en Stephane Kox behoren tot de afvallers. Alleen Kox krijgt een plek op de reservelijst.

Circuit van Assen

Visser en de andere zeventien coureurs rijden in het eerste seizoen van de W Series vijf races. Op 3 en 4 mei begint het seizoen met de eerste race op het circuit van Hockenheim. Ook het Circuit van Assen staat op de agenda. Op 19 en 20 juli zullen de coureurs in actie komen in het Drentse Assen.

Naast Hockenheim en Assen wordt er ook gereden in het Belgische Zolder op 18 en 19 mei. Verder staan ook het Italiaanse Misano, de Duitse Norisring en het Britse Brands Hatch op het programma voor de coureurs.

”De verschillen waren erg klein”

Oud Formule 1-coureur David Coulthard was als adviseur van de W Series betrokken bij het selecteren van de coureurs. ”Het selectieproces was moeilijker dan we ooit hadden durven dromen. De verschillen waren erg klein. De snelheid waarmee de coureurs leren is indrukwekkend om te zien, en dat is exact wat we verwachten van zij die relatief weinig ervaring hebben in single-seaters”, vertelt de Schot, die dertien Grands Prix won in zijn carrière.

Dit zijn de vrouwen die gaan deelnemen aan het eerste seizoen van de W Series:

Jamie Chadwick, Groot-Brittannië
Esmee Hawkey, Groot-Brittannië
Jessica Hawkins, Groot-Brittannië
Sarah Moore, Groot-Brittannië
Alice Powell, Groot-Brittannië
Sabre Cook, Verenigde Staten
Shea Holbrook, Verenigde Staten
Marta Garcia, Spanje
Megan Gilkes, Canada
Emma Kimilainen, Finland
Miki Koyama, Japan
Tasmin Pepper, Zuid-Afrika
Vicky Piria, Italië
Gosia Rdest, Polen
Fabienne Wohlwend, Liechtenstein
Caitlin Wood, Australië
Naomi Schiff, België
Beitske Visser, Nederland

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1