Connect with us

Auto Nieuws

Dit zijn de vijf duurste ‘betaalbare’ SUV’s ter wereld

Published

on

Rolls-Royce-Cullinan-2019-neus

De populariteit van de SUV neemt alsmaar toe de afgelopen jaren en veel grote merken zetten deze SUV’s steeds meer in de spotlights. Verrassend genoeg zijn zelfs fabrikanten van supercars en luxe sedans, waaronder Ferrari, Lamborghini, Bentley en Rolls-Royce, begonnen met het produceren van SUV’s.

De belangrijkste reden voor deze populariteit blijft uiteraard de prestaties van deze voertuigen ondanks zijn afmetingen. De SUV’s zijn tevens allround voertuigen. Met de SUV kan men rijden op elke ondergrond, en heeft het voertuig een maximale snelheid die vergelijkbaar is met die van een supercar.

Uiteraard kunnen er ook meer mensen en bagage in een SUV in vergelijking tot een supercar. Maar dit soort luxe komt wel met een prijs..

Hieronder een top 5 van de duurste SUV’s ter wereld:

5. Porsche Cayenne

De Porsche Cayenne Turbo heeft een maximale snelheid van 285 kilometer per uur en kan in 4 seconden 100 kilometer per uur bereiken. De prijs van deze auto is 109.800 euro.

4. Mercedes AMG G-63

De G63 heeft een v8-motor die in 4,5 seconden een snelheid van 100 kilometer per uur kan halen. De prijs ervan is 176.905 euro.

3. Lamborghini Urus

De Urus heeft een maximale snelheid van iets meer dan 300 kilometer per uur en kan in slechts 3,6 seconden 100 kilometer per uur halen. De kosten van deze SUV liggen om en nabij de 280.000 euro.

2. Bentley Bentayga

De Bentayga heeft een W12 626 pk-motor en kan in 3,8 seconden 100 kilometer per uur halen. Om een ​​eigenaar van deze auto te zijn, moet je 286.000 euro betalen.

1. Rolss-Royce Cullinan

De Cullinan heeft een V12-motor met 562 pk en is er vanaf 415.225 euro. Deze prijs maakt de Cullinan momenteel de duurste “betaalbare” SUV ter wereld.

0. Karlmann King

De duurste ‘onbetaalbare’ SUV ter wereld luistert naar de naam Karlmann King. Aan deze kogelvrije SUV uit China hangt een prijskaartje van maar liefst 1,8 miljoen euro.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1