Volg ons op Social Media

Auto Nieuws

Duits onderzoek: “Nieuwste diesels maken de lucht in steden schoner”

Gepubliceerd

op

dieselangst-tankdop-auto-brandstof

In steeds meer steden worden de ‘vieze’ auto’s uitgesloten. Maar volgens Duits onderzoek is dit niet terecht. Diesels zouden de lucht in binnensteden juist schoner maken.

Volgens onderzoek dat het Duitse autoblad Auto Motor und Sport heeft gedaan, reinigen de nieuwste generatie diesels de lucht in binnensteden. Het punt is dat de hoogte van het aantal fijnstofdeeltjes uit de uitlaat van de auto niet reageerde op de hoeveelheid fijnstofdeeltjes in de buitenlucht. De dieselmotoren bleven minder dan 10,000 deeltjes per cm3 uitstoten.

Kanttekening is dat de uitstoot gigantisch is tijdens het hernieuwen van het partikelfilter. Dan gaat de temperatuur in het filter omhoog omdat die vol zit. Het partikelfilter verbrandt de vieze stoffen die hij opvangt. Tijdens het verbranden van die vieze stoffen gooit de auto meer dan 200.000 deeltjes per vierkante centimeter de lucht in.

De conclusie van het Duitse autoblad is dat over het algemeen reinigt de moderne dieselauto de lucht in de binnenstad. Dit komt omdat hij meer fijnstofdeeltjes aanzuigt dan dat hij die weer uitstoot.

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1