Volg ons op Social Media

Auto Nieuws

Duitsland wil SUV’s verbieden uit steden na dodelijk ongeluk in Berlijn

Gepubliceerd

op

Porsche-Macan-2019-rechtsvoor
Foto: Porsche

In Duitsland is een discussie gaande over het verbieden van SUV’s in de stad. Aanleiding is het ernstige ongeluk met een Porsche Macan in Berlijn waarbij vier voetgangers om het leven kwamen.

Nadat een Porsche Macan afgelopen vrijdagavond met hoge snelheid de stoep opreed en vier voetgangers doodde, is er een debat in Duitsland om SUV’s te verbieden uit binnensteden. De SUV’s worden steeds populairder in Duitsland, maar ook in Nederland. Deze auto’s worden door critici vaak als schadelijk voor het milieu beschouwd.

Op zaterdagavond was er een wake op de plek waar de slachtoffer vielen. Daar waren ook verscheidene spandoeken te zien. Op één spandoek stond: “stop gemotoriseerd geweld”.

Volgens de burgemeester van Berlijn horen deze tankachtige auto’s niet thuis in de stad. “SUV’s hebben niets te zoeken in onze steden. Elke stuurfout betekent gevaar voor onschuldige mensen.” Over de oorzaak van het dodelijke ongeval is nog bijna niets bekend. Mogelijk kreeg de bestuurder een epileptische aanval.

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1