Connect with us

Auto Nieuws

Echtpaar ontsnapt aan de dood nadat elektriciteitspalen op auto vallen

Published

on

auto-elektriciteit-palen-echtpaar-seattle
Foto: Twitter CNN Newsource

In de Amerikaanse stad Seattle vielen afgelopen vrijdag 26 elektriciteitspalen als dominostenen op de weg. De palen raakten een echtpaar dat in de auto zat. De twee zaten een uur vast, maar kwamen er met lichte verwondingen vanaf.

Linda (71) en Tom Cook (67) waren op weg naar een luchthaven om vliegtuigen te gaan spotten, toen ze de schrik van hun leven kregen. De auto kwam terecht onder een van de vallende palen en al zijn levensgevaarlijke stroomdraden.

Reddingswerkers haalden de stroom eraf en zo konden de twee na een uur de wagen uit. Een deel van de paal was tussen het tweetal in beland en dat is uiteindelijk hun geluk geweest.

”We hadden liever de lotto gewonnen”

”Als ik die auto als omstander gezien zou hebben, zou ik denken dat de mensen erin dood waren”, vertelt Tom Cook tegenover de Seattle Times. ”Het feit dat we hier nog zijn, is ongelofelijk.” De twee zijn vooral nog dankbaar dat ze leven. Linda relativeert de situatie met humor. ”Voor die 15 minuutjes roem hadden we veel liever de lotto gewonnen”, zegt ze.

”Geen risico op falen”

Het is nog onduidelijk hoe het ongeval kon gebeuren. De CEO van elektriciteitsbedrijf Seattle City Light begrijpt er niets van. ”De omgevallen palen ondergingen drie jaar geleden nog een volledige inspectie. Ze vertoonden geen risico op massaal falen”, zegt Debra Smith tegenover de Seattle Times.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1