Connect with us

Auto Nieuws

Een boete van ruim een half miljard euro voor Porsche

Published

on

Porsche-911_Speedster-2019-achterkant

Het gerecht in Duitsland heeft de autofabrikant Porsche een boete van meer dan een half miljard euro opgelegd in verband met het dieselschandaal bij moederconcern Volkswagen.

In totaal moet Porsche 535 miljoen euro betalen voor afwijkingen van de wettelijke vereisten die zijn geconstateerd bij bepaalde modellen. Tekortkomingen in de ontwikkelingsafdeling van Porsche hebben er toe geleid dat er sinds 2009 ongeoorloofde software in auto’s geïnstalleerd kon worden.

Geen beroep

Voor dezelfde overtreding kreeg Volkswagen vorig jaar een boete van 1 miljard euro. Onlangs had Volkswagen hier al een voorziening voor opgenomen omdat het rekening hield met een hoge boete. Porsche heeft geen beroep ingesteld tegen de straf.

Dieselschandaal

Het dieselschandaal van Volkswagen kwam in 2015 naar buiten. De autofabrikant bleek uitstootwaarden van dieselmotoren te hebben gemanipuleerd bij emissietests.

Branchegenoten

Volkswagen Duitsers trok al tientallen miljarden uit voor schikkingen, boetes en schadevergoedingen als gevolg van het schandaal. Ook bij branchegenoten lopen onderzoeken naar mogelijke fraude op dit vlak.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1