Connect with us

Auto Nieuws

Een kijkje in de toekomst met de Nissan IMQ concept car

Published

on

Nissan-IMQ-Concept-car-links

Nissan heeft op de internationale Autosalon van Genève een volledig nieuw studiemodel gepresenteerd: de IMQ. De IMQ is een Cross-over met een doordacht design en e-Power hybride-aandrijving op alle wielen.

Voldoende grip

Het studiemodel van Nissan toont de laatste innovaties op het vlak van Nissan Intelligent Mobility, de visie van Nissan op toekomstige mobiliteit. De IMQ is voorzien van de volgende generatie van e-Power waarin de aandrijflijn 250 kW vermogen en 700 Nm koppel levert. Deze krachten worden via vier wielen aan het wegdek overgedragen, zodat voldoende grip is verzekerd.

C-Crossoversegement

Met een lengte van 4.588 mm, hoogte 1.550 mm en een breedte van 1.940 zorgen deze afmetingen ervoor dat de IMQ in het zogenoemde C-Crossoversegment past. De grote lichtmetalen 22-inch wielen van Brigdestone Connect-banden maken het uiterlijk van de concept car af. Deze ‘slimme’ banden geven via de gebruikersinterface informatie aan de bestuurder over de belasting, de druk, de temperatuur, de mate van grip en de profieldiepte van de banden.

Japanse invloeden

Wederom heeft Nissan de weggebruiker een kijkje in de toekomst gegeven en Alfonso Albaisa, senior vice president design by Nissan, is dan ook zeer tevreden. “Het design van de IMQ combineert traditionele en moderne Japanse invloeden en laat zien wat mogelijk is wanneer toekomstige Cross-overs zijn voorzien van Nissan Intelligent Mobility”, stelt Albaisa. “Het interieur en het exterieur zijn naadloos met elkaar versmolten en dat laat zien welke kant we opgaan met Nissans derde generatie Cross-overs in Europa.”

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1