Connect with us

Auto Nieuws

Eén van de meest exclusieve Formule 1 auto’s gaat onder de hamer

Published

on

nigel mansell kampioensauto formule 1

In 1992 haalde de Brit Nigel Mansell met de Williams FW14B zijn eerste en enige wereldtitel binnen in de Formule 1. Dit jaar wordt de auto geveild op het Goodwood Festival of Speed. Wordt de FW14B de duurste Formule 1 auto ooit?

Directeur Mark Osborne van Bonhams Motorsport denkt dat één van de belangrijkste Formule 1 auto’s ooit op de markt komt. “Het feit dat het een geweldig ontwerp van Adrian Newey is, en dat de auto in 1992 meer heeft bijgedragen aan het kampioenschap dan welke andere auto dan ook, maakt deze Williams FW14B uniek.” Voor hoeveel geld de auto verkocht gaat is vooralsnog giswerk.

Het hoogste bedrag dat ooit werd betaald voor een Formule 1 auto is 5,7 miljoen pond. Dit gebeurde tijdens een veiling van Sotheby’s in 2017. Het betrof de kampioenauto uit 2001 van Michael Schumacher.

Een andere Formule 1 auto die voor veel geld werd geveild was de McLaren MP4 / 8s uit 1993 van Ayrton Senna. De bolide werd in 2018 afgehamerd op 3,6 miljoen pond. Naar verluidt werd de uiteindelijke eigenaar niemand minder dan voormalig F1-baas Bernie Ecclestone.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1