Connect with us

Auto Nieuws

Eerste kwartaal van 2019 minder auto’s verkocht in Europa

Published

on

Foto: Volkswagen

Het aantal personenauto’s dat in de Europese Unie op kenteken is gezet, is in het eerste kwartaal van dit jaar gedaald. De verkoop van auto’s laat al maanden een dalende lijn zien. Een belangrijke oorzaak hiervoor is de invoering van strengere emissietests van vorig jaar.

In augustus hebben veel dealers en importeurs nog snel auto’s op kenteken gezet onder de oude emissieregels. Toen zagen we ook een piek in het aantal verkopen. In de maanden na de nieuwe emissietests liggen de verkopen mede daardoor juist lager.

Dalingen van autoverkoop

In de eerste drie maanden van 2019 werden in Europa iets meer dan vier miljoen auto’s geregistreerd, zegt de Europese branchevereniging ACEA woensdag. Dat zijn er 3,3 procent minder dan in 2018. Van de vijf grootste markten liepen de autoverkopen het sterkste terug in Italië en Spanje, met dalingen van 6,5 procent en 6,9 procent. In Duitsland nam het aantal registraties met 0,5 procent af.

Eerder dit jaar meldden Bovag en RAI Vereniging al dat de autoverkopen in Nederland met 14,4 procent afnamen in het eerste kwartaal van 2019.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1