Connect with us

Auto Nieuws

Elegant coupédesign en sportief rijplezier komen samen in Hyundai i30 Fastback N

Published

on

Hyundai verkocht in Europa veel meer exemplaren van de Hyundai i30 N hatchback dan van tevoren werd verwacht: meer dan 11.500. Na de i30 N hatchback is de Hyundai i30 Fastback N het tweede high-performance model van Hyundai in Europa. De Hyundai i30 Fastback N is de eerste sportieve vijfdeurscoupé in het C-segment.

Daarmee is het model uniek in zijn klasse. De Hyundai i30 Fastback N combineert het verfijnde en elegante design van de Hyundai i30 Fastback met het sportieve rijplezier van i30 N hatchback. De 2.0-liter turbomotor van de i30 Fastback N reageert snel op het gas en kent een maximum vermogen van 275 pk.

Klaar voor het circuit

“Met de nieuwe Hyundai i30 Fastback N zetten we weer een nieuwe maatstaf”, zegt Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing en Product van Hyundai Motor Europe. “Het tweede model in ons Europese N-gamma bewijst dat we met onze N-modellen auto’s kunnen maken die niemand van ons had verwacht.” Bovendien is de Hyundai i30 Fastback N ook klaar voor het circuit. Sinds 2015 boekt Hyundai N al successen in de VLN-series op de Nürburgring, de TCR International Series, de Pirelli World Challenge en de slopende 24-uursrace op de Nürburgring.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1