Connect with us

Auto Nieuws

Elektrisch rijden komt steeds meer onder druk te staan

Published

on

elektrisch-auto-opladen-hybride.

Maandag luiden Natuur & Milieu en leasebedrijven reeds de noodklok of de kabinetsplannen in het kader van het klimaatakkoord het elektrisch rijden voldoende zullen stimuleren. Men is bang dat de eerdere gestelde doelen niet behaald zullen worden.

Het NOS meldt maandagochtend dat leasebedrijven vrezen dat elektrisch rijden onnodig duurder gaat worden. Dit heeft volgens Natuur & Milieu weer een negatieve invloed op het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Bijtelling verhoogd

Volgens berichten van het kabinet zou onder anderen de subsidie van zesduizend euro worden gehalveerd en de bijtelling van 4 naar 8 tot 10 procent worden verhoogd.

Ook zou de bovengrens van de lage bijtelling van de 50.000 euro in het conceptakkoord naar 40.000 euro cataloguswaarde worden aangescherpt. Bovendien zouden verhogingen van accijnzen en houderschapsbelasting voor auto’s met verbrandingsmotor worden geschrapt.

Discussie laait weer op

Eerder was afgesproken dat de bijtelling op volledig elektrische auto’s tot 2024 zou worden gehandhaafd, maar nu staan deze eerdere plannen op de tocht. Ook laait de discussie rond rekeningrijden en andere vormen van betalen naar gebruik weer op.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1