Connect with us

Auto Nieuws

Nederlandse zonneauto van 144.000 euro binnenkort de weg op

Published

on

lightyear-one-zonneauto-linksachter

Over iets meer dan een maand zal de elektrische Lightyear One de weg op gaan. Momenteel wordt er nog druk gesleuteld aan de eerste gezinsauto die rijdt op zonne-energie. De onthulling zal plaatsvinden op 25 juni in Katwijk.

Een opmerkelijk sterk punt van de Lightyear One is de actieradius van maar liefst 800 kilometer. Schijnt de zon hard, dan kan hier nog eens 60 kilometer aan worden toegevoegd. De auto haalt haar energie echter niet alleen uit zonnestralen. Het overgrote deel komt gewoon uit de laadpaal.

Vier motoren

Om de actieradius van 800 kilometer te kunnen bereiken heeft de auto niet één centrale, maar vier afzonderlijke motoren. Ieder wiel wordt afzonderlijk voorzien van een motor. Hierdoor kan de auto extra laag worden gebouwd wat weer positief is voor de aerodynamica. Verder krijgt de auto een ultra-licht aluminium chassis.

Pittig prijskaartje

In Nederland zal de techniek niet optimaal benut kunnen worden omdat er simpelweg te weinig zonuren zijn. De prijs is ook pittig. Het instapmodel kost een slordige 144.000 euro. Ondanks de pittige prijs heeft het bedrijf inmiddels 77 bestellingen binnen. Twintig daarvan zijn besteld door Leaseplan.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1