Connect with us

Auto Nieuws

Richting de zon met je elektrische auto… Kan dat anno 2019?

Published

on

elektrisch-auto-oplaadpaal

Steeds meer mensen maken de overstap naar een elektrische auto. Blijf je binnen Nederland dan zal je niet snel te maken krijgen met een lege accu. Maar wat als je komende zomer op vakantie wil naar Zuid Europa? Volgens onderzoek weerhoudt het één op de zeven automobilisten om een elektrische auto aan te schaffen.

Afgelopen weekend reed er vanuit Amsterdam een karavaan van tien elektrische auto’s naar Lyon. De delegatie bestond uit diverse auto’s met diverse actieradiussen waarvan de kleinste zo’n 200 kilometer was. De grote vraag was of het mogelijk is om zonder problemen met je elektrische auto naar de zon te rijden. Het antwoord is een volmondige ‘ja’.

“Het is heel gemoedelijk verlopen”, zo liet wethouder Sharon Dijksma weten in gesprek met Het Parool. In totaal werd er vier keer gestopt op bij te laden. “Het was allemaal uitgezocht van tevoren. We hebben onderweg ook wel een gezin gezien dat op vakantie ging. Dat gebruikte de laadtijd ook om hun kindje een broodje te geven, de benen te strekken of even te voetballen. Je gaat de tijd wat anders inrichten. Maar met twee kinderen moeten wij sowieso elke twee uur even stoppen.”

Goed je huiswerk doen

Ga je op vakantie met je elektrische auto dan moet je dus wel goed je huiswerk doen. In landen als Frankrijk en Spanje zijn op zich voldoende oplaadpunten, afgezien van afgelegen streken. Toch wordt geadviseerd om de oplaadpunten op en rondom je route van tevoren goed in kaart te brengen.

Problemen met caravans

Toch is er een grote groep vakantiegangers die niet op vakantie kunnen met een gewone elektrische auto. Dat zijn de mensen met een caravan. “Dat gaat alleen met de Tesla Model X,” zegt Maarten van Biezen van de Vereniging Elektrische Rijders. “Alle andere elektrische modellen hebben dan een te kleine actieradius of kunnen de caravan niet trekken. Dat is nog een belemmering op dit moment.”

1 Comment

1 Comment

  1. Dirk Soeters

    20 mei 2019 at 14:24

    Als ge er geen remork mee kan trekken dan is het niks waard hé!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1