Connect with us

Auto Nieuws

Trump wil subsidie stop: Auto-industrie moet EV-transitie zelf realiseren

Published

on

donald-trump-nasa-trots
Wikipedia

Als het aan president Trump ligt moet de auto-industrie de transitie naar elektrisch rijden zelf kunnen realiseren. Hij wil dan ook af van de subsidieregeling die op kan lopen tot een voordeel van maar liefst 7.500 dollar per elektrische auto.

In de tijd van Obama werd besloten dat mensen die overstapten op een hybride of volledig elektrische auto, korting krijgen op hun inkomstenbelasting. De rekening van iemand die 7.500 dollar aan inkomstenbelasting af moest tikken, wordt bij de aanschaf van een EV dus verscheurd. Er kan echter maar één keer gebruik gemaakt worden van de speciale subsidieregeling. Iemand die een EV koopt en aan het einde van het jaar 3.500 dollar aan inkomstenbelasting moet betalen, krijgt een subsidie van ‘slechts’ 3.500 dollar.

2,5 miljard besparen

De regering heeft het voorstel inmiddels ingediend, waarmee het de komende tien jaar zo’n 2,5 miljard dollar wil gaan besparen. Het was ook nooit de bedoeling dan de subsidieregeling tientallen jaren zou blijven bestaan. In Amerika is bepaald dat de hoogte van de subsidie op EV’s wordt afgebouwd nadat een autofabrikant 200.000 exemplaren heeft verkocht. Dit is al aan de orde bij Tesla en General Motors waardoor de subsidies op deze merken al zijn verlaagd.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1