Connect with us

Auto Nieuws

Elektrische Hispano Suiza Carmen gaat anderhalf miljoen euro kosten

Published

on

Dat ook iets minder bekende automerken hoge ogen kunnen gooien, bewees het Spaanse merk Hispano Suiza eerder deze maand tijdens de Autosalon van Genève. Vanwege zijn controversiële uiterlijk trok de elektrische Hispano Suiza Carmen de nodige bekijks.

Voor sommige autoliefhebbers is het extravagante design van de Carmen het absolute summum, terwijl andere autofanaten hun oog liever laten vallen op andere modellen. Smaken verschillen, maar één ding is zeker: het vloeiende, aerodynamische uiterlijk van de Hispano Suiza Carmen vermindert het effect van de windweerstand op het voertuig, waardoor de efficiëntie en de prestaties worden verbeterd.

Vermogen van 1.006 pk

Ook het vermogen van de Carmen mag er zijn. De Carmen wordt aangedreven door twee elektromotoren die achterin zijn gemonteerd en zijn samen goed voor een vermogen van 1.006 pk. Daardoor trekt de Hispano Suiza Carmen in drie seconden op van 0 naar 100 km/u en kan een topsnelheid worden bereikt van 250 km/u. Het opladen van de accucapaciteit tot een percentage van 30-80% is mogelijk binnen een half uur.

Eerste modellen in juni 2020

De eerste modellen van de Hispano Suiza Carmen zullen naar verwachting in juni 2020 van de band rollen. Goedkoop wordt de auto niet. De prijs voor de Hispano Suiza Carmen zal niet minder dan 1,5 miljoen euro bedragen. Exclusief belastingen…   

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1