Connect with us

Auto Nieuws

Elon Musk verwacht ‘Knight Rider opties’ op Tesla’s nog voor eind 2019

Published

on

elon-musk-tesla-lachend
Foto: Wikipedia

Topman van Tesla Elon Musk zegt dat hij vrij zeker is dat Tesla auto’s op het einde van dit jaar volledig zelfstandig kunnen rijden. De meeste Tesla’s hebben al sommige kenmerken, zoals het zelf sturen, remmen en het vermogen om in een rechte lijn te blijven rijden op de snelweg.

Musk heeft laatst in een podcast bij ARK Invest verteld dat deze technologie veel verder is dan dat wij denken. ”De auto zal in staat zijn jou op de parkeerplaats te vinden, je op te halen van je plek en hij zal je weer naar je volgende bestemming brengen. En dat allemaal nog dit jaar”.

Zelfrijdende auto heeft bestuurder nodig

Musk zegt wel dat het niveau van de zelfrijdende auto nog wel een bestuurder nodig heeft om de auto alert te houden, zodat er eventuele problemen voorkomen kunnen worden. Maar hij zei dat dat waarschijnlijk van korte duur is, want binnen een jaar is zelfs een bestuurder niet meer nodig.

Eind volgend jaar veilig genoeg

”Wanneer is het veilig genoeg om in de auto in slaap te vallen en weer wakker te worden op de plaats van bestemming? Waarschijnlijk eind volgend jaar. Dan zal het echt veilig genoeg zijn om dat te kunnen realiseren”.

Toch heeft Musk al eerder dingen belooft die niet zijn uitgekomen. Denk maar terug aan het statement wat hij maakte in 2016. Toen zei hij dat eind 2017 een auto zonder bestuurder zelf van Los Angeles naar New York zou kunnen rijden zonder problemen te veroorzaken. Maar die uitspraak is tot nu toe nog steeds niet waar gebleken.

Luister hier naar de podcast met Elon Musk

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1