Connect with us

Auto Nieuws

Europese autosector staat voor verlies van duizenden banen

Published

on

Productie in fabriek Ford Europa

Er zal dit jaar flink worden gesneden in het aantal werknemers bij Jaguar Landrover en Ford Europa. Beide autofabrikanten zijn voornemens om elk duizenden banen te schrappen. Redenen zijn de naderende Brexit en de dalende verkoopcijfers van dieselmotoren.

Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover presenteerde donderdag een herstructurering aan met de titel ‘Charge and Accelerate’. Dit is het doorlopende transformatieprogramma dat 2,75 miljard euro aan kostenbesparing en cashflowverbetering moet opleveren over een periode van achttien maanden. Het programma moet eveneens gaan zorgen voor een hoger strategisch bedrijfsrendement op lange termijn.

Wereldwijd zullen hierdoor ongeveer 4.500 werknemers het bedrijf moeten verlaten. Het programma zal starten in het Verenigd Koninkrijk met een vrijwillig afvloeiingsprogramma. In 2018 verlieten ook al 1.500 werknemers het bedrijf.

Ford Europa

Ook Ford Europa is van pan om flink te gaan snijden in de personeelskosten. Duizenden banen zullen worden geschrapt en er mogelijk ook fabrieken gaan sluiten. Ook is de kans groot dat Ford gaat stoppen met de productie van enkele Europese modellen. Met de bovenstaande maatregelen wil Ford Europa weer winstgevend worden in deze regio.

In totaal werken er ongeveer 54.000 mensen voor Ford Europa, waarvan het grootste deel in Spanje, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Laatstgenoemde is de belangrijkste markt voor Ford, maar hier is sprake van krimp. De volgende vrees is de naderende Brexit. Hoeveel banen er precies worden geschrapt wilde Ford Europa baas Steven Armstrong nog niet zeggen.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1