Connect with us

Auto Nieuws

Extreme snelheidsovertredingen blijven maar stijgen

Published

on

mobiele-flitser-politie-nederland-a37

De boetes voor extreme snelheidsovertredingen zijn al niet mals, maar het houdt de automobilist niet tegen helaas. In 2015 waren er slechts 55 duizend snelheidsovertredingen, maar dit aantal is de afgelopen vier jaren steeds verder opgelopen. Dit blijkt uit cijfers die de Volkskrant heeft opgevraagd bij het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB).

Wanneer een automobilist 30 tot 50 kilometer harder rijdt dan maximaal is toegestaan, valt men onder de noemer extreem. Op een snelweg met 100 kilometer per uur als maximum rijdt de bestuurder dan tussen de 130 en 150 kilometer per uur. De naam voor boven de 150 kilometer per uur is niet bekend, maar die kunt u zelf wel verzinnen. Een verklaring voor de stijging heeft het CJIB niet voorhanden, en ook de politie tast in het duister. Het kan in ieder geval niet liggen aan het strenger optreden door politieagenten, want de stijging is louter in beeld gekomen door digitale flitspalen.

In tegenstelling tot de extreme snelheidsovertredingen is er een daling geconstateerd van het aantal kleine overtredingen zoals bijvoorbeeld het te hard rijden binnen de bebouwde kom. Ook kan de lichte daling te maken hebben met de politiestakingen in de zomer, waardoor de actievoerende agenten minder boetes uitdeelden waar menig automobilist uiteraard zeer blij mee was.

De Flitspaal top 3 in 2018 is als volgt:

Top-3 snelheid

  1. Stichtse Vecht, N201(1) 72.682
  2. Nieuwegein, Weg naar de Poort 51.276
  3. Stichtse Vecht, N201(2) 49.403

Top-3 verkeerslichten

  1. Amsterdam, Amsteldijk 8.866
  2. Amsterdam, S112 5.062
  3. Amsterdam, Stadhouderskade 3.701

Veruit de meeste automobilisten zijn het afgelopen jaar geflitst langs de N201 bij Vreeland. De twee nieuwe flitspalen maakten daar in een jaar tijd 120 duizend kiekjes van automobilisten. Het totaal aantal verkeersovertredingen daalde tot 9,2 miljoen. Op de Amsteldijk in Amsterdam reden in een jaar tijd ruim 8 duizend automobilisten door rood. Op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam werden dankzij de trajectcontroles 664 duizend boetes uitgedeeld, dit is een derde van alle snelheidsboetes door trajectcontroles op de weg.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1