Connect with us

Aston Martin

Faillissement dreigt als Aston Martin haar nieuwste SUV niet kan lanceren

Published

on

aston-martin-dbx-suv-failliet
Foto: Aston Martin

De marktintroductie van de DBX wordt cruciaal voor Aston Martin. Maar of de Britse automaker deze ook gaat halen is nog uiterst onzeker. Daarom heeft het AM nu een verzekering afgesloten om zeker te weten dat ze de lancering van de DBX kunnen halen.

Aston Martin kampt al langer met zware financiële problemen. Het bedrijf heeft een schuld van meer dan een miljard euro en het lijkt er niet op dat die in een korte tijd is afbetaald.

De Britse autofabrikant heeft de aankomende tijd ook nog veel meer geld nodig om de lancering van de eerste SUV te halen. Maar daar zit het probleem, want ze kunnen door de torenhoge schuld niet meer lenen.

Aston Martin heeft al geld moeten lenen om de productie van de DBX mogelijk te maken. Het gaat hier om zo’n 150 miljoen pond. Op deze lening moet het merk hoge rentes betalen. Hierbij gaat het om een rentepercentage van 12 procent.

Als Aston Martin binnen negen maanden 1.400 orders weet te verzamelen, krijgt het merk nog een 100 miljoen pond. Maar of dat gaat lukken, dat blijft vooralsnog de vraag.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1