Connect with us

Auto Nieuws

Ferrari organiseert unieke tentoonstelling als eerbetoon aan Michael Schumacher

Published

on

michael-schumacher-50-tentoonstelling-eerbetoon-2019-ferrari

Op 3 januari 2019 wordt Michael Schumacher 50 jaar. Voor Ferrari een uitgelezen mogelijkheid om een speciale tentoonstelling te organiseren voor de meest succesvolle coureur uit de geschiedenis van de Formule 1.

De tentoonstelling draagt de naam ‘Michael 50’ en moet volgens het Italiaanse automerk een festiviteit en een eerbetoon worden voor de meest succesvolle Ferrari coureur ooit.

Vijf keer op rij wereldkampioen

Schumacher heeft een speciale plek in de geschiedenis Ferrari met een waslijst aan records. Tussen 1996 en 2006 was de Duitser mede verantwoordelijk voor zes constructeurstitels en tussentijds werd hij van 2000 tot en met 2004 vijf keer op rij wereldkampioen van de koningsklasse van de autosport. De tentoonstelling blikt tevens terug op de volgens Ferrari cruciale contributie van Schumacher bij de ontwikkeling van de GT auto’s.

Keep Fighting Foundation

De exhibitie ‘Michael 50’ vindt plaats in het Ferrari museum in Maranello, en is georganiseerd in samenwerking met de Keep Fighting Foundation. Deze non-profit organisatie werd in 2016 opgericht door de familie van Michael Schumacher.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1