Volg ons op Social Media

Auto Nieuws

Ferrari tekent beroep aan tegen tijdstraf Vettel in GP van Canada

Gepubliceerd

op

vettel-ferrari-leclerc-podium-canada
Foto: Ferrari

Ferrari gaat in beroep tegen de straf die Vettel zondag in de GP van Canada de overwinning kostte. De Duitser kreeg na 48 ronden een tijdstraf van vijf seconden omdat hij volgens de stewards op een gevaarlijke manier terug het circuit op kwam, nadat hij een stuk over het gras had gereden.

Lewis Hamilton van Mercedes moest in de remmen om niet op de Duitser te botsen, waardoor hij niet de kans kreeg de leiding over te nemen.

“Seb had niet anders kunnen handelen”

De teambaas van Ferrari is het niet met de straf eens. “Seb had niet anders kunnen handelen”, zegt Ferrari-teambaas Mattia Binotto tegen de BBC. “Daarom hebben we besloten het besluit aan te vechten.” Als gevolg van de straf voor Vettel hoefde Hamilton alleen nog maar te volgen om de race te winnen.

Klacht gaat naar Hof van Beroep

De klacht gaat nu behandeld worden door het Hof van Beroep van de FIA. Die instantie kan zich alleen niet ontvankelijk verklaren, omdat straffen die tijdens de race worden opgelegd volgens de reglementen niet vatbaar zijn voor beroep.

Door de overwinning van Hamilton raakt Vettel verder achter in de strijd om het wereldkampioenschap. De Duitser staat derde met 100 punten, op grote afstand van Mercedes-coureurs Hamilton (162) en Valtteri Bottas (133).

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1