Connect with us

Auto Nieuws

FIA akkoord met voorstel om extra punten te verdelen in de Formule 1

Published

on

max-verstappen-wintertest-2019-barcelona-dag-3
Foto: Red Bull Content Pool

Komend seizoen kunnen de twintig coureurs in de Formule 1 een extra punten binnenhalen tijdens de Grand Prixs. De motorsportorganisatie FIA heeft de plannen goedgekeurd om een punt toe te kennen aan de coureur die de snelste ronde rijdt tijdens de race.

Er zit wel een voorwaarde aan het binnenhalen van dat punt: de coureur moet in de top-10 finishen. Op deze manier kunnen coureurs buiten de top-10 niet een pitstop maken om daarna de snelste ronde te rijden op nieuwere banden. Afgelopen seizoen zou de Fin Valtteri Bottas zeven extra punten hebben opgehaald met zijn snelste rondes. Max Verstappen was twee keer het snelste in de race: in Monaco en Canada.

De laatste keer dat er in de Formule 1 punten werden uitgedeeld voor het rijden van de snelste ronde was in het seizoen van 1959. In de geschiedenis van de Formule 1 is het één keer voorgekomen dat deze punten cruciaal waren in de strijd om de wereldtitel: Mike Hawthorn pakte in 1958 de titel ten koste van landgenoot Stirling Moss.

Het Formule 1-seizoen 2019 begint zondag 17 maart om 6:10 uur Nederlandse tijd met de Grand Prix van Australië. De race is live te zien voor Ziggo-klanten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1