Volg ons op Social Media

Auto Nieuws

FIA-president Todt wil bijtanken vanaf 2021 terug in de Formule 1

Gepubliceerd

op

jean-todt-fia-president
Foto: Red Bull Content Pool

FIA-president Jean Todt heeft aan de Formule 1-teambazen gevraagd om na te denken over een terugkeer van het bijtanken tijdens races. Volgens de Fransman is een rentree van het bijtanken vanaf 2021 één van de manieren om de races in de Formule 1 spannender te maken.

Een manier om het spektakel te verhogen is volgens Todt om het bijtanken tijdens de races weer in te voeren. Niet zozeer het bijtanken zelf zal volgens de Fransman tot meer spektakel gaan leiden, maar het feit dat de auto’s met een kleinere benzinetank lichter en kleiner worden zal de races volgens Todt alleen maar ten goede komen.

“De auto’s in de Formule 1 zijn te zwaar”

“Persoonlijk zou ik graag een terugkeer van het bijtanken willen zien”, sprak Todt op het circuit van Silverstone afgelopen weekend. “Ik zou graag een studie naar de voor- en nadelen ervan willen zien. De auto’s worden nu namelijk te zwaar, dat is één van de punten die we al hebben besproken. Ik wil dan ook laten onderzoeken wat het zou betekenen als we bijtanken weer terug invoeren. Als je bijtanken weer invoert zullen de auto’s lichter zijn bij de start en kunnen de auto’s kleiner worden.”

mercedes-start-formule1-hamilton-vettel

Bijtanken in 2010 al afgeschaft

Het bijtanken in de Formule 1 werd in 2010 afgeschaft. Tegenstanders van het plan zijn van mening dat een terugkeer van het bijtanken teveel kosten met zich mee zal brengen, maar dat argument neemt Todt niet serieus. “Als ik hoor dat bijtanken de sport duurder zou maken moet ik daar altijd wel een beetje om lachen,” vervolgt de FIA-president. “Als ik om me heen kijk en de grootte van de motorhomes zie, denk ik niet dat de kosten het probleem zullen zijn”, aldus Todt.

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1