Connect with us

Auto Nieuws

Fiat Chrysler betaalt Tesla miljoenen om uitstoot naar beneden te brengen

Published

on

Fiat-124_Spider_S-Design-2018-linksvoor
Foto: Fiat Chrysler

Fiat Chrysler heeft een overeenkomst met Tesla gesloten om met alle modellen te voldoen aan de Europese emissieregels. Volgens de Financial Times heeft Fiat Chrysler honderden miljoenen euro’s aan Tesla betaald, zodat de auto’s van het Amerikaanse merk tot het aanbod van het Italiaanse merk behoren.

Sinds 2015 mogen auto’s van een fabrikant van de Europese Commissie gemiddeld 130 gram CO2 per kilometer uitstoten. Vanaf 2021 wordt dat verder teruggebracht naar 95 gram CO2 per kilometer.

Omdat de auto’s van Tesla geen CO2-uitstoot hebben, brengt dat het gemiddelde van alle modellen van Fiat Chrysler naar beneden. Dat doen ze omdat ze dan binnen de limiet blijven van de Europese Commissie.

Boetes

Hiermee ontloopt het Italiaanse concern de bijbehorende boetes. Autofabrikanten mogen wel auto’s verkopen die meer uitstoten dan toegestaan, zolang het gemiddelde van het bedrijf maar binnen de limiet blijft.

Fiat Chrysler is de fabrikant achter onder meer Jeep, Maserati en Alfa Romeo. Dit zijn allemaal merken die geen elektrische auto’s, maar wel sportwagens en SUV’s met een hoge uitstoot verkopen. Door de Financial Times is niet gemeld welk bedrag Fiat Chrysler aan Tesla heeft betaald.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1