Connect with us

Alfa Romeo

Fiat wil samenwerking aangaan met Peugeot, Citroën en Opel

Published

on

Fiat-124-GT-Abarth-2018-linksvoor

Fiat Chrysler is in gesprek met de autofabrikant PSA (Peugeot, Citroën, Opel) over een Europese samenwerking. De automakers hebben al verkennende gesprekken gevoerd over onder meer gezamenlijk investeren in elektrische auto’s, meldt persbureau Bloomberg.

De Fransen en het Italiaans-Amerikaans bedrijf brainstormen over een gezamenlijk ‘super platform’. Dit platform is de technische basis van een auto, die onder meer de bodemplaat en het onderstel omvat. Door deze samenwerking dringt men de investeringskosten omlaag om vervolgens competitief te zijn op de Europese markt met elektrische modellen.

Allianties of fusies

Na de overname van Opel is de PSA groep klaar om nieuwe groeikansen te grijpen, aldus Peugeot Citroën-baas Carlos Tavares. Ook Topman Mike Manley van Fiat Chrysler liet weten dat hij “zeker zou kijken” naar allianties of fusies die zijn die zijn bedrijf sterker zouden maken.

Brits equivalent

Fiat Chrysler heeft naast de merken ook de automerken Alfa Romeo, Jeep en Dodge in huis. Peugeot Citroën voert naast deze merken ook de merken DS, Opel en de Britse equivalent van Opel genaamd Vauxhall.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1