Connect with us

Auto Nieuws

Fisker presenteert nieuwe elektrische SUV als concurrent Tesla Model Y

Published

on

fisker-elektrisch-voorkant
Foto: Fisker

Het Amerikaanse bedrijf Fisker heeft een nieuwe elektrische auto aangekondigd. Daarmee wil Fisker de concurrentie aangaan met de Tesla Model Y. Het bedrijf wil een elektrische SUV op de markt brengen voor net iets meer dan 35.000 euro.

De Deen Henrik Fisker was tussen 1989 en 2005 ontwerper bij BMW, Ford en Aston Martin. Tussen 2007 en 2013 stond Fisker de eigenaar van Fisker Automotive. Het bedrijf bouwde de in Nederland populaire plug-in hybride Karma, maar dat bedrijf ging uiteindelijk failliet. Nu heeft hij Fisker Inc. opgericht.

Actieradius van 480 kilometer

Fisker heeft al een elektrische luxesedan aangekondigd (de Emotion) en onthult nu ook een SUV. De vierwielaangedreven auto krijgt een 80 kWh-batterij, waarmee hij ongeveer 480 kilometer ver zou moeten kunnen komen.

Fisker Karma uit 2012

Vanafprijs minder dan 40.000 euro

Volgens Fisker krijgt de SUV een vanafprijs van iets minder dan 40.000 euro. Het bedrijf mikt duidelijk op de recent onthulde Tesla Model Y. Maar terwijl de Model Y al in de herfst van volgend jaar verkrijgbaar zal zijn, moeten mensen die belangstelling hebben voor de elektrische SUV van Fisker tot de tweede helft van 2021 wachten.

Op 18 april geeft Fisker meer informatie vrij over de nieuwe elektrische auto.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1