Connect with us

Auto Nieuws

Flitspaal in Italiaans dorpje snapt 58.000 hardrijders in twee weken tijd

Published

on

acquetico-google-maps-flitspaal-snelheidsovertredingen
Foto: Google Maps

De inwoners van het kleine Italiaanse dorpje Acquetico klaagden bij de burgemeester over te snel rijdende auto’s. Hij kon om die reden niets anders dan een flitspaal ophangen. De resultaten zijn krankzinnig. Het apparaat constateerde maar liefst 58.568 snelheidsovertredingen in twee weken.

Burgemeester Alessandro Alessandri kon zijn ogen niet geloven. “Het is echt krankzinnig. Helemaal als je bedenkt dat we veel inwoners hebben die zich lopend door het dorp bewegen en ook vaak de straat oversteken”, vertelde hij tegen het Italiaanse persbureau Ansa.

80 km/u te hard

Elke paar minuten kwam er wel een auto langs die te hard reed. De meest extreme uitschieter was een auto die met 130 kilometer per uur langsraasde. De maximumsnelheid in het dorp is 50 kilometer per uur.

Flitspaal-closeup

Permanent een flitspaal

De flitspaal in het dorp is nu tijdelijk, maar de burgemeester ziet zich door de hoeveelheid aan bekeuringen genoodzaakt om de paal permanent neer te gaan zetten. “We hopen dat dit op termijn effect heeft. Je wilt geen geld verdienen met de boetes, maar het is nodig om mensen hun veiligheid te kunnen garanderen”, besluit de burgemeester.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1