Connect with us

Auto Nieuws

Ford GT mateloos populair: “Vraag is meer dan zeven keer zo groot dan het aanbod”

Published

on

2019 Ford GT Heritage Edition

Ford Motor Company heeft besloten om de productie van de nieuwe GT-supercar met twee jaar te verlengen. Deze beslissing werd genomen vanwege de overweldigende vraag. In totaal zullen er circa 1.350 GT’s worden geleverd.

“De vraag is meer dan zeven keer zo groot dan het aanbod. Door de productiereeks van de Ford GT tijdelijk te verlengen, behouden we de exclusiviteit van de felbegeerde supercar, terwijl meer klanten de kans krijgen eigenaar te worden. Nieuwe eigenaars sluiten zich aan bij de 80 huidige Ford GT-eigenaars in Europa die tot nu toe al hun op maat gemaakte auto hebben mogen ontvangen”, zo zegt Hermann Salenbauch, Director Ford Performance.

In eerste instantie zou Ford 1.000 GT’s produceren in vier jaar tijd. De productie hiervan werd gestart in december 2016. Door de verlenging zal de laatste auto nu in 2022 worden afgeleverd. Vanaf 1 november heropent Ford gedurende één maand de mogelijkheid tot inschrijven voor klanten die zich hopen aan te sluiten bij de selecte groep Ford GT-eigenaars.

Ford GT Heritage Edition

Onlangs werd een nieuwe Ford GT Heritage Edition aangekondigd. Hiermee wordt de 50e verjaardag van de Ford GT40 gevierd, die in 1968 en 1969 winnaar werd op Le Mans. Dit model wordt een speciale Gulf Oil Tribute Racing-uitvoering, inclusief welbekende Gulf Oil-kleurencombinatie met Heritage Blue en Heritage Orange.

Verkozen kandidaten uit Europa komen in aanmerking voor Ford GT’s die worden geproduceerd in de kalenderjaren 2020 tot en met 2022.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1