Connect with us

Auto Nieuws

Ford Mustang: De meest verkochte sportcoupé ter wereld

Published

on

Ford-Mustang-Shelby-GT500-2020-neus
Foto: Ford

Voor het vierde jaar op rij is de Ford Mustang de meest verkochte sportcoupé ter wereld. In totaal werden er vorig jaar 113.066 Mustangs verkocht, drie keer zoveel als de Porsche 911.

De Ford Mustang is het populairst in de Verenigde Staten waar er vorig jaar 75.842 exemplaren werden verkocht. In Europa zien we de krachtpatsers relatief weinig op de weg, maar in het eerste kwartaal van 2019 zijn er toch nog 2.300 Mustangs in Europa verkocht. Dit is een toename van ruim 27 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Mustang is echt een icoon

“Ford brak met de tradities toen het 55 jaar geleden de Mustang introduceerde”, aldus Jim Farley, President Global Markets van Ford. “Het gevoel van vrijheid, de wind door je haar, het rijplezier: dat is typisch Mustang. Het is echt een icoon. De prachtige roffel van de V8 op een lentedag, daar kan niets tegenop. Geen wonder dat het de populairste sportcoupé ter wereld is.”

Meer dan 500.000

Wereldwijd zijn er sinds 2015 meer dan 500.000 Mustangs van de zesde generatie verkocht, waaronder meer dan 45.000 in Europa. Het marktaandeel wereldwijd ligt nu op 15.4 procent, deels gerealiseerd door de Ford Mustang Bullitt.

De Ford Mustang Bullitt
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1