Connect with us

Auto Nieuws

Ford onthult derde generatie van de Kuga in drie verschillende hybrides

Published

on

Ford-Kuga-2020-rechtsvoor
Foto: Ford

Ford heeft de nieuwe, derde generatie van de Kuga gepresenteerd. Wat bijzonder is aan dit model, is dat die beschikbaar is in drie varianten van de nieuwste hybride technieken.

Er zijn meerdere aandrijflijnen beschikbaar voor de Kuga. Twee turbodiesels (een 1.5L met 130 pk en een 2.0L met 190 pk) en twee benzinemotoren (een 1.5L met 130 pk en een 1.5L met 160 pk). De auto’s zijn te koppelen aan een handgeschakelde zesbak of aan een achttraps automaat.

Kuga EcoBlue Hybrid

De eerste versie is de Kuga EcoBlue Hybrid met een 150 pk sterke dieselmotor. Deze beschikt over een 48 Volt-accupakket en die zou goed zijn voor een verbruik van 1 op 20.

De Kuga Hybrid scoort qua verbruik wat minder dan de EcoBlue. De aandrijflijn bestaat uit een 2,5 liter benzinemotor en een elektromotor. De Kuga Hybrid is leverbaar vanaf volgend jaar, met voorwiel- of vierwielaandrijving. Het verbruik ligt op 1,18.

Kuga Plug-In Hybrid

Vanaf dit jaar is de derde versie van de Kuga te bestellen als Plug-In Hybrid. Die beschikt over een 2,5 liter Atkinson-motor en een elektromotor die gevoed wordt door een 14,4 kWh lithium-ion-batterij. De Plug-In Hybrid heeft 225pk en beschikt over een actieradius van 50 kilometer.

Alle Kuga’s zijn voor het eerst verkrijgbaar met verwarming op de achterbank. De achterbank is via bediening in de kofferbak eenvoudig volledig neer te klappen. In de bagageruimte ligt een rubberen vloermat die eenvoudig te reinigen is.

Dit jaar al beschikbaar

Ford laat weten dat de Plug-In Hybrid versie dit jaar al beschikbaar zal zijn. De andere twee versie’s zijn vanaf volgend jaar te bestellen bij uw lokale Ford-dealer. Over de prijs heeft het Amerikaanse automerk nog niets bekend gemaakt.

Ford-Kuga-2020-linksachter
Ford-Kuga-2020-lader-zijkant
Ford-Kuga-2020-interieur
Ford-Kuga-2020-achterbank
Ford-Kuga-2020-achterkant
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1