Connect with us

Auto Nieuws

Formule 1 soap bereikt hoogtepunt: “Assen lijkt de schuldige omdat Zandvoort de financiën niet op orde heeft”

Published

on

Er is flink wat commotie ontstaan nadat Michael van Praag, voorzitter van de Nederlandse Sportraad, naar buiten heeft gebracht dat alleen Zandvoort nog in de race is om de Formule 1 in 2020 terug te brengen naar Nederland. Krijgt Zandvoort het voor 31 maart niet voor elkaar, dan gaat de Formule 1 aan Nederland voorbij.

“Ik heb twee telefoongesprekken gevoerd met met beleidsmakers van FOM. Als de Formule 1 niet naar Zandvoort kan, dan ook niet naar Assen, is de boodschap”, aldus Van Praag in gesprek met het Haarlems Dagblad.

Het is opmerkelijk te noemen omdat het Formula One Management (FOM, red.), dat gaat over de toewijzing van de Grand Prix, heeft aangegeven dat ook Assen nog kans maakt.

Assen promotor Jos Vaessen reageert tegenover RTV Noord als volgt. “De FOM moet Zandvoort steunen tot die exclusiviteitsperiode voorbij is.” Deze duurt tot 31 maart. Mocht Zandvoort de organisatie niet rond krijgen dan is Assen aan de beurt. “De FOM heeft duidelijk gezegd: in 2020 wordt er in Nederland een Formule 1-race gereden.”

De soap lijkt inmiddels het hoogtepunt te hebben bereikt. Zandvoort zag exact een maand geleden een miljoenen subsidieaanvraag afgewezen worden door de overheid. Het moest dus zelf op zoek naar sponsoren. In gesprek met de Nederlandse Sportraad gaf Zandvoort aan dat het zoeken naar sponsoren wordt bemoeilijkt door de zogenaamde concurrentiestrijd tussen Zandvoort en Assen.

Van Praag: “Ik begrijp heel goed dat een sponsor gaat twijfelen als er nog een tweede circuit is dat zegt de Formule 1 naar Nederland te kunnen halen en daar ook nog eens bij zegt dat de financiën al zijn geregeld. Maar Assen doet dus niet mee.”

Het nieuws verbaast Vaessen. “Mijn eerste conclusie is dat Assen de schuld lijkt te krijgen omdat ze in Zandvoort de financiën nog niet op orde hebben. Ze verwijten ons dat wij zoveel de publiciteit zoeken. Maar wij proberen die publiciteit juist te vermijden. Het is Jan Lammers (van circuit Zandvoort, red.) die juist vaak tekeerging in de media.”

Vaessen laat zich niet gek maken. Hij wacht rustig of tot de deadline op 31 maart verloopt. “Wij hebben zwart op wit staan dat wij de Formule 1 mogen organiseren als het Zandvoort niet lukt. Wij hebben geaccepteerd dat Zandvoort de voorkeur krijgt. Wij zitten op de reservebank.”

Van Praag: “Ik heb het mailtje gelezen waarop Assen het idee baseert dat zij tweede keus zijn na Zandvoort. Op hun vraag: ’zijn we nog kandidaat als Zandvoort niet doorgaat’ is het antwoord ’yes, in Holland’. Wat er niet bij staat, maar wat ze dus wel bedoelen is ’maar voor ons niet, want dan gaan we naar een ander land’.’’

1 Comment

1 Comment

  1. S.Simens

    6 maart 2019 at 10:53

    Assen is er klaar voor,dus laat Assen bruisen van het mooie race gedruis.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1