Connect with us

Audi

Frijns heeft zin in DTM-races op TT-Circuit: “Hoop natuurlijk op veel publiek”

Published

on

robin-frijns-dtm-hockenheim-2019-race
Foto: Volkswagen

Dit weekend is de Duitse toerwagenserie DTM te gast op het TT-Circuit in Assen. Voor de Nederlandse Audi-coureur Robin Frijns is het zijn thuisrace. Bovendien is hij één van de weinige rijders in het DTM-veld die al een keer in Assen geracet heeft.

“Het is een gaaf circuit waar de snelheden erg hoog liggen, zeker nu we dit jaar met de nieuwe turbomotoren in de DTM nog meer vermogen hebben”, zegt Frijns tegen het AD. “Ik heb er ooit gereden in de Formule Renault, al is dat alweer jaren geleden. Ik hoorde dat de voorverkoop voor Assen bijzonder goed loopt. Ik hoop natuurlijk op veel publiek, en dat ik de bezoekers na afloop van de race vanaf het podium kan zien.”

Frijns is nog eens extra gemotiveerd voor deze race in Nederland na zijn succes in de Formule E, waarin hij afgelopen zondag op het stratencircuit in New York zijn tweede overwinning van het seizoen behaalde. “In de DTM zijn we het seizoen goed begonnen met twee keer een podiumplaats in Hockenheim, maar net als in de Formule E heb ik ook in de DTM vrij veel pech gehad. Laten we hopen dat we nu de positieve lijn kunnen voortzetten”, aldus Frijns.

Voor zaterdagmiddag staat race 1 op het programma. Deze begint om 13.30. Voor zondagmiddag staat race 2 op het programma, en deze begint ook 13.30. Beide races zullen live uitgezonden worden op Ziggo Sport. Ga hier heen voor tickets voor het race-spektakel in Assen.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1