Connect with us

Auto Nieuws

Gedrogeerde automobilist op A12 klemgereden door medeweggebruikers

Published

on

lijn-cocaine
Foto: Marco Verch

Medeweggebruikers hebben donderdagavond een 32 jarige man uit Utrecht klemgereden op de A12. De reden was het opmerkelijke rijgedrag van de bestuurder waarvan achteraf bleek dat hij onder invloed was van drugs.

De auto trok de aandacht van zijn medeweggebruikers door te slingeren en hierbij gebruik te maken van alle beschikbare rijbanen. Wat ook opviel was zijn wisselende snelheid. Dit ging van hard tot extreem traag. Reden voor een aantal medeweggebruikers om de auto klem te rijden. Dit lukt ter hoogte van Duiven.

Onder invloed van drugs

Toen de politie ter plekke kwam werd er een speekseltest afgenomen waarbij werd bevestigd dat de man onder invloed was van drugs. Omdat de dienstdoende agenten zich zorgen maakten over de toestand van de man, werd hij overgebracht naar het ziekenhuis. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en de auto in beslag genomen.

Respect van de politie

De politie spreekt op social media haar respect uit naar de weggebruikers die de man aan de kant hebben gezet. “Het ‘klemzetten’ van deze auto op een autosnelweg door de getuigen was een uiterst en noodzakelijk middel om een einde te maken aan deze gevaarlijke situatie. De beheerste wijze waarop zij dit deden verdient wat ons betreft respect.”

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1