Connect with us

Auto Nieuws

Gedupeerde vrouw zelf vervolgd na tonen dashcambeelden

Published

on

dashcam-Nextbase-612gw-gps

In Nederland wordt het rijden met een dashcam steeds populairder. Er duiken dan ook steeds meer beelden op van ongelukken of bijzondere situaties in het verkeer gefilmd met een dashcam. De vraag is hoe lang nog.

In Duitsland is het gebruik van een dergelijke camera verboden. Dit ondervond een vrouw uit München wiens auto door een andere bestuurder werd beschadigd tijdens het inparkeren. De camera in de auto had het voorval gefilmd en de vrouw legde deze beelden voor aan de rechter. Tot haar grote verbazing werd ze zelf vervolgd.

Privacyschending

Volgens de rechter schond de vrouw met haar camera’s de privacy van de overige weggebruikers. “Het kan niet zo zijn dat alle 80 miljoen Duitsers met camera’s gaan rondlopen om elke situatie te filmen, zodat een misdrijf kan worden opgelost”, zo stond in het vonnis van de Duitse rechtbank.

Maximale boete van 300.000 euro

Duitsland heeft de privacy hoog in het vaandel staan en op privacyschending staat een maximale boete van maar liefst 300.000 euro. De boete die de vrouw kreeg viel gelukkig een stuk lager uit. Mede omdat ze maar 1.500 euro verdient en haar auto al beschadigd was.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1