Connect with us

Auto Nieuws

Geïrriteerde Vettel eist reactie van Ferrari: “Dan zijn er gewoon geen excuses meer.”

Published

on

Photo by Mark Thompson / Getty Images

Sebastian Vettel is zeer teleurgesteld nadat Ferrari afgelopen weekend wederom geen potten heeft kunnen breken. De winnaar van de eerste twee races dit jaar moest afgelopen zondag genoegen nemen met een vierde plek achter de Nederlander Max Verstappen. Volgens de Duitser is het nu tijd op spijkers met koppen te slaan om de achterstand van 17 punten op Lewis Hamilton niet verder op te laten lopen.

“We moeten de problemen die we hebben aanpakken. We hadden geen goede racedag en het is vooral belangrijk om te weten hoe dat precies kan. We hadden geen winnende racesnelheid. Dat zijn de feiten.”

“We hebben updates voor de wagen gehad”, vervolgt Vettel in gesprek met Skysports. “Maar de verandering bij de banden heeft andere teams meer gebracht dan ons. Maar waarom excuses zoeken? Het komt er gewoon op neer dat we niet snel genoeg waren en daar moet wat aan gedaan worden.”

Vettel leek lang af te stevenen op een derde plek, maar moest onverwacht toch nog een keer naar binnen vanwege slijtage aan zijn banden. Door een kleine hapering bij de bandenwissel profiteerde Verstappen die zijn RB14 net voor de Ferrari kon houden. “We waren gewoon niet snel genoeg. Als we dat niet zien dan zijn we meer dan blind. We hadden te weinig snelheid.”

Vettel zelf wil het niet alleen maar gooien op de banden. “Het hele weekend hadden we daar problemen mee. Maar ook met de betrouwbaarheid van de auto hadden we last. Raikkonen had zaterdag een probleem met zijn motor en tijdens de race weer. Als we dit allemaal niet zien… Dan zijn er gewoon geen excuses meer.”

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1