Connect with us

Auto Nieuws

Gemeente Zandvoort wil 4 miljoen euro steken in Grand Prix

Published

on

max-verstappen-rb15-red-bull-testing-barcelona.
Foto: Red Bull Content Pool

De gemeente Zandvoort lijkt te zijn gedraaid in hun standpunt over de financiering van een Formule 1-race in Nederland. Eerder was de gemeente nog niet bereid voor investeringen op te draaien, maar inmiddels is er een plan: vier miljoen euro voor de uitvoering van een verkeers- en mobiliteitsplan.

De gemeente geeft aan te willen meewerken aan de bereikbaarheid van het circuit voor een potentiële Grand Prix. De wegen naar Circuit Zandvoort zouden bij de komst van een Formule 1-race namelijk voor grote verkeersopstoppingen zorgen door de slechte bereikbaarheid. Bezoekers met het openbaar vervoer laten komen of een hotelovernachting te laten boeken was eerder als idee geopperd door het bestuur van het circuit van Zandvoort.

Gemeenteraad Zandvoort

Nu wil de gemeente toch vier miljoen euro uitgeven over de periode van vier jaar, maar eerst moet het besluit van burgemeester en wethouders op 26 maart aan de gemeenteraad worden voorgelegd. Wethouder Ellen Verheij legt uit: ”Wij zijn graag bereid om te investeren in de terugkeer van de Formule 1 op het mooiste circuit van Nederland. We zijn trots op de Formule 1 en Circuit Zandvoort en bereid om daarvoor onze nek uit te steken”, aldus de wethouder.

Circuit van Zandvoort

Verhoging toeristenbelasting

De bijdrage van de gemeente zou moeten komen uit onder andere een verhoging van de toeristenbelasting met 50 cent per overnachting. De afgelopen jaren is de toeristenbelasting niet verhoogd en ondanks deze verhoging blijft het de voordeligste in de regio. De overige dekking wordt gevonden in de forensenbelasting en ook een miljoen uit de strategische investeringsagenda (SIA).

De deadline voor de deal met Formula One Management staat op 31 maart. Wordt die deadline niet gehaald door Zandvoort, dan is de FOM bereidt om met Assen te onderhandelen over een eventuele Grand Prix in Nederland.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1