Connect with us

Auto Nieuws

Gemeenteraad Zandvoort stemt in met miljoenensubsidie

Published

on

Circuit_Park_Zandvoort_aerial_photo
Foto: Red Bull Content Pool

De gemeenteraad van Zandvoort heeft ingestemd met het voorstel van de burgemeester om tot en met 2022 in totaal vier miljoen euro te steken in de infrastructuur voor het circuit van Zandvoort. Zandvoort verwacht binnenkort het besluit van de FOM of de Formule 1 weer terug naar Nederland komt.

Het voorstel is unaniem door de gemeenteraad gekomen en dat is goed nieuws voor Zandvoort. Ruim de helft de vier miljoen wordt gebruikt voor een verkeersplan, zodat het circuit beter bereikbaar is. De gemeente wil de rest van het geld uitgeven aan tal van zogenoemde side-events die tijdens het weekend georganiseerd zullen worden.

20 miljoen euro

Om de Formule 1 binnen te halen, moet er een vergoeding van minstens 20 miljoen euro per jaar betaald worden. Dat geld zou terugverdiend kunnen worden met kaartverkoop en sponsoropbrengsten, maar Liberty Media wil ook graag een deel van die opbrengsten.

max-verstappen-wintertest-2019-barcelona-dag-3

Duurzaamste race-evenement

Wethouder Ellen Verheij is trots dat de gemeenteraad heeft ingestemd met het bedrag van vier miljoen. ”Zandvoort gaat Formule 1 ademen en uitstralen. Dit is iets groots en iets moois waar we trots op kunnen zijn”, vertelt ze tegenover het RTL Nieuws.

”De directie van het circuit streeft ernaar om van de Dutch Grand Prix het duurzaamste race-evenement ter wereld te maken. Omdat Zandvoort daar nog extra op gaat aandringen, ging ook GroenLinks akkoord met de investering. Hoewel we beseffen dat de Formule 1 nooit echt duurzaam zal zijn”, aldus de wethouder.

max-verstappen-australie-3e-podium-champagne

Deadline 31 maart

De deadline voor de deal met Formula One Management staat op 31 maart. Wordt die deadline niet gehaald door Zandvoort, dan is de FOM bereidt om met Assen te onderhandelen over een eventuele Grand Prix in Nederland.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1