Connect with us

Auto Nieuws

Gevallen topman Nissan opnieuw van zijn bedje gelicht

Published

on

Carlos-Ghosn-topman-nissan-renault

Nog geen maand geleden kwam voormalig topman van Nissan, Renault SA en Mitsubishi Carlos Ghosn op borgtocht vrij. Afgelopen donderdag werd Ghosn opnieuw van zijn bedje gelicht, ditmaal door het Japanse Openbaar Ministerie.

Carlos Ghosn wordt verdacht van belastingfraude en het verduisteren van miljoenen dollars uit de kas van Nissan en Renault. Om zes uur in de ochtend werd Ghosn van zijn bedje gelicht in zijn appartement en Tokio en voerde het OM hem af in een geblindeerde auto.

Autodealer Oman

Nu op verdenking van het wegsluizen van vijf miljoen dollar van Nissan naar een ‘derde partij in het buitenland.’ Volgens Japanse media gaat het om een nog hoger bedrag dat betaald werd aan een autodealer in Oman. Die zou het geld gebruikt hebben voor de aanschaf van een luxejacht.

Dubieuze betalingen

Franse autoriteiten maakten eerder deze week bekend dat Renault en Nissan opnieuw miljoenen aan dubieuze betalingen hadden ontdekt uit naam van Ghosn. Ghosn ontkent alles, en zegt slachtoffer te zijn van rancune uit de top van Nissan. “Ze zullen mij niet breken”, liet hij donderdag via een woordvoerder weten.

Internet verbod

Begin maart kwam Gosn vrij op borgtocht, en kreeg daarbij een internet verbod. Volgens Japanse media is de arrestatie van donderdag bedoeld om te voorkomen dat Ghosn persoonlijk en publiekelijk kan reageren op de nieuwe aantijgingen. Op twitter had Ghosn aangekondigd ‘de waarheid’ op 11 april in een persconferentie bekend te maken. De advocaten van Ghosn hebben herhaaldelijk gewezen op vermeende gebreken in het Japanse rechtsysteem.

Maximaal 20 jaar

De Britse Financial Times meldt op basis van bronnen uit Ghosn’s omgeving dat hij dit keer vermoedelijk minstens 20 dagen vast zal zitten voordat hij opnieuw voor vrijlating op borgtocht in aanmerking komt. Ghosn riskeert een celstraf van maximaal 20 jaar.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1