Connect with us

Auto Nieuws

Gloednieuwe BMW i8 vliegt in brand en eindigt in dompelbad

Published

on

brandweer-bmw-i8-garage-midden-brabant
Foto's: Brandweer Midden- en West-Brabant

De brandweer Midden- en West-Brabant had afgelopen maandag een moeilijke klus aan een autobrand in Breda. Bij een plaatselijke BMW-dealer vloog een gloednieuwe BMW i8 in de brand. De BMW is voor een deel elektrisch waardoor de brandweer het vuur moeilijk onder controle kreeg.

De medewerkers van de dealer wisten de auto snel naar buiten te verplaatsen. Kort daarna arriveerde de brandweer die de auto snel bluste en vervolgens in een enorme bak met water zette.

“De auto blijft 24 uur onder water staan”, legt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant uit aan Omroep Brabant. Het dompelbad werd ingezet omdat de accu’s niet op de traditionele manier geblust konden worden. “Anders laait het vuur iedere keer weer op”, besluit de woordvoerder.

Vergelijkbaar incident in Amerika

Een elektrische auto die vlam vat blussen is niet zo makkelijk. Daar kan de Amerikaanse brandweer over meepraten. Daar overleed eind vorige maand een man toen zijn elektrische Tesla in de brand vloog. De batterij van de Tesla vloog binnen 24 uur nog wel drie keer in de brand bij het bergingsbedrijf waar de Tesla naar toe was gebracht.

brandweer-bmw-i8-dompelbad
brandweer-midden-brabant-bmw-i8-brand
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Formule 1